Jajka faszerowane papryką i szynką

Jajka faszerowane papryką i szynką Dziś mam dla was przepis na proste i pyszne faszerowane jajka. Jajka faszerowane papryką i szynką możecie podać na śniadanie, na różnych spotkaniach lub przygotować je na święta wielkanocne. Proste, szybkie i pyszne.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu kieleckiego WSP Społem
  • 2 łyżki jogurtu lub śmietanę
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 mała czerwona papryka
  • kawałek szynki (grubszy plaster)
  • 2 łyżeczki łagodnego ketchupu kieleckiego WSP Społem
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, kroimy i wyciągamy ostrożnie żółtka.

Żółtka przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy pokrojoną w kotkę szynkę, pokrojoną małą czerwoną paprykę, ketchup, szczypiorek, jogurt i majonez. Doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem i mieszamy składniki.

Powstałym farszem nadziewamy połówki białek. Dowolnie zdobimy i podajemy.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz