Jajka faszerowane papryką i szynką Dziś mam dla was przepis na proste i pyszne faszerowane jajka. Jajka faszerowane papryką i szynką możecie podać na śniadanie, na różnych spotkaniach lub przygotować je na święta wielkanocne. Proste, szybkie i pyszne.
Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu kieleckiego WSP Społem
- 2 łyżki jogurtu lub śmietanę
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 mała czerwona papryka
- kawałek szynki (grubszy plaster)
- 2 łyżeczki łagodnego ketchupu kieleckiego WSP Społem
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, kroimy i wyciągamy ostrożnie żółtka.
Żółtka przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Do żółtek dodajemy pokrojoną w kotkę szynkę, pokrojoną małą czerwoną paprykę, ketchup, szczypiorek, jogurt i majonez. Doprawiamy całość do smaku solą i pieprzem i mieszamy składniki.
Powstałym farszem nadziewamy połówki białek. Dowolnie zdobimy i podajemy.
Smacznego