Jaglany pucharek z jagodowymi lodami

 Kasza jaglana w pucharku z jagodowymi lodami (1)

Uwielbiam kaszę jaglaną. Przygotowuje ją zazwyczaj na śniadania lub kolacje z najróżniejszymi dodatkami. Dzięki firmie SYS takie posiłki są jeszcze łatwiejsze. W ramach współpracy dostałam do przetestowania pyszną kaszę jaglaną z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami. Już to zestawienie jest wspaniałe. Oczywiście musiałam dodać jakiś akcent od siebie. I tak oto zapraszam Was dziś na jaglany pucharek z jagodowymi lodami. Spróbujcie, polecam to zestawienie smaków.

Kasza jaglana w pucharku z jagodowymi lodami (2)Jaglany pucharek z jagodowymi lodami

Jaglany pucharek z jagodowymi lodami
Write a review
Print
53 calories
13 g
0 g
0 g
1 g
0 g
59 g
1 g
7 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
59g
Amount Per Serving
Calories 53
Calories from Fat 2
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 1mg
0%
Total Carbohydrates 13g
4%
Dietary Fiber 2g
6%
Sugars 7g
Protein 1g
Vitamin A
1%
Vitamin C
9%
Calcium
0%
Iron
1%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (na duży pucharek lub 2 mniejsze)
  2. 300 ml mleka
  3. 1 łyżeczka miodu lipowego
  4. około 1/3 łyżeczki cynamonu
  5. 1 torebka kaszy jaglanej z żurawiną, siemieniem lnianym i migdałami - Dania Babci Zosi SyS
  6. 4 łyżki mrożonych jagód
  7. 1/2 banana
Przygotowanie
  1. Z opakowania wyciągamy 1 woreczek kaszy jaglanej z dodatkami. Zawartość woreczka przepłukuję pod wodą by pozbyć się ewentualnej goryczy kaszy. Kaszę przekładamy do garnuszka z grubszym dnem i zalewamy mlekiem. Dodajemy miód i cynamon, mieszamy delikatnie.
  2. Kaszę gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 10 minut, raz lub dwa razy delikatnie mieszamy całość.
  3. Następnie odstawiamy garnek na około 2-3 minuty pod przykryciem, aby kasza wchłonęła resztę mleka.
  4. Tak przygotowaną kaszę przekładamy do przygotowanego pucharka / pucharków.
  5. Do misy blendera z nożami wkładamy 1/2 banana i 4 łyżki mrożonych jagód. Całość miksujemy do uzyskania gęstych jagodowych lodów. Lody układamy na kaszy jaglanej.
  6. Podajemy od razu.
  7. Smacznego
beta
calories
53
fat
0g
protein
1g
carbs
13g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz