Uwielbiam tortille. Mogłabym to powtarzać w kółko i w sumie na blogu kilka takich zdań na pewno znajdziecie 😉 No cóż prostota i smak. Dziś zapraszam Was na pyszne, choć za sprawą kiełków dość nietypowe połączenie. Polecam Wam grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym. Całość komponuje się znakomicie. Spróbujcie.
Składniki: (na 1 porcje)
- 1 tortilla
- 4 plastry wędliny – u mnie schab wędzony parzony
- 2 łyżki kiełków rzodkiewki
- sos czosnkowy (u mnie Folwark)
- 2 plastry żółtego sera
Przygotowanie:
Na tortilli układamy 2 plastry sera (duże,aby pokryły placek). Następnie na wierzch układamy 4 plastry wędliny (tak, aby pokryły cały placek). Całość posypujemy kiełkami rzodkiewki i polewamy sosem czosnkowym („zygzaki” po całości, nie za grubo).
Tortillę ostrożnie zwijamy w rulon. Następnie układamy na rozgrzanej patelni grillowej (zwinięciem do dołu). Grillujemy z obu stron do uzyskania charakterystycznych pasków i roztopienia sera.
Podajemy przekrojoną na pół.
Grillowane tortille z kiełkami, wędliną i sosem czosnkowym
Smacznego
Jakie pyszności 🙂 Mniam. Uwielbiam takie grillowane przysmaki 🙂
😀