Gofry na soku jabłkowym – bez mleka, bez cukru Moje dzieci je uwielbiają! „Mamo, jakie one pyyszne!” To chyba najlepsza recenzja 😉 Gofry na soku jabłkowym są delikatniejsze od tych tradycyjnych, nie dodajemy do niech mleka ani cukru. My je uwielbiamy. Najchętniej jemy je bez dodatków lub z owocami i oczywiście szklanką soku jabłkowego. Polecam i Wam takie gofry na soku jabłkowym. Idealne na śniadanie, drugie śniadanie, a nawet obiad 😉 Spróbujcie.
A jaki sok jabłkowy? Ja polecam Wam sok Amela! Moje dzieci go uwielbiają 🙂 Pyszny, naturalny, z jabłek bez pozostałości pestycydów. O marce Amela pisałam Wam już tuta (klik). Polecam Wam zajrzeć do tego wpisu, bo poza informacjami znajdziecie tam też przepis na pyszne ciasto 🙂
Tradycyjny przepis na chrupiące gofry znajdziecie tutaj (klik).
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 3 jajka klasy M
- 4 łyżki miękkiego masła
- 200 ml soku jabłkowego – użyłam soku Amela
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy.
Pyszne gofry!
😀
Pyszne