Najlepiej smakuje zimą – wtedy rozgrzewa. Wiosną, latem, jesienią – jest odpowiedzią na smutki, chwilą słodkiego relaksu, uśmiechem na ustach. Filiżanka domowej gorącej czekolady – bez względu na porę roku nie może jej zabraknąć.
Moją gorącą czekoladę piłam w ulubionym zestawie z Pracowni Rzeźbiarskiej – Graciarnia. Wspaniała zgrabna filiżanka, urocza drewniana podstawka i … drewniana łyżeczka, której brakło, bo mój szkrab jest równie mocno w niej zakochany i nie chce czasem jej oddać 😉
Filiżanka domowej gorącej czekolady. Swoją filiżankę przygotowałam z czekolady od EkoFlorka

Filiżanka domowej gorącej czekolady.
2016-05-11 21:06:59

Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- (na 2 porcje)
- 40 g gorzkiej czekolady BIO Ekoflorka
- 90 g mlecznej czekolady
- 200 ml śmietanki 30%
- 1/2 szklanki mleka
Przygotowanie
- Do garnka z grubszym dnem (u mnie do gotowania mleka) wlewamy mleko i śmietankę, Podgrzewamy mocno nie doprowadzając do wrzenia.
- Obie czekolady siekamy na mniejsze kawałki i wrzucamy do garnka. Całość mieszając gotujemy na mniejszym ogniu, aż do zgęstnienia.
- Gorącą czekoladę rozlewamy do filiżanek i podajemy.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/