Domowa granola w kilka chwil

Domowa granola w kilka chwil (1)Uwielbiam granole. Chrupko słodkie połączenie składników, które najlepiej smakuje ot tak po prostu z zimnym jogurtem. Dziś chciałabym podzielić się z Wami wręcz ekspresowym przepisem na granole. Przygotujecie ją nawet z samego rana, gdy bardzo spieszycie się do pracy. Pamiętajcie, że w przypadku granoli możecie eksperymentować z jej składem i dodawać ulubione składniki, np. zamiast wiórków kokosowych możecie użyć słonecznika. Najważniejsze, abyście zachowali dwa podstawowe składniki, jakimi są płatki owsiane i miód. Polecam taką domową granolę na śniadanie, spróbujcie.

Domowa granola w kilka chwil (3)

Składniki:

Przygotowanie:

Płatki migdałowe lekko łamiemy.

Na dobrą rozgrzaną patelnię (mały płomień) wsypujemy płatki owsiane, żurawinę, wiórki kokosowe, połamane płatki migdałowe. Do wszystkich składników dodajemy miód i wszystko mieszamy, aby miód pokrył wszystkie składniki. Naszą granolę podpiekamy do czasu, aż płatki zaczną się ładnie rumienić.

Granolę podajemy od razu np. z jogurtem lub przekładamy do słoiczka i wykorzystujemy później.

Smacznego

Domowa granola w kilka chwil (2)

Do przygotowania mojej granoli wykorzystałam płatki owsiane górskie ekstra z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. Przypominam i polecam Wam również przepis na pyszne ciasto z truskawkami.

Młyny Stoisław logo współpracahttp://www.mlynystoislaw.pl/

Print Friendly, PDF & Email

8 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi