Uwielbiam granole. Chrupko słodkie połączenie składników, które najlepiej smakuje ot tak po prostu z zimnym jogurtem. Dziś chciałabym podzielić się z Wami wręcz ekspresowym przepisem na granole. Przygotujecie ją nawet z samego rana, gdy bardzo spieszycie się do pracy. Pamiętajcie, że w przypadku granoli możecie eksperymentować z jej składem i dodawać ulubione składniki, np. zamiast wiórków kokosowych możecie użyć słonecznika. Najważniejsze, abyście zachowali dwa podstawowe składniki, jakimi są płatki owsiane i miód. Polecam taką domową granolę na śniadanie, spróbujcie.
Składniki:
- 3 czubate łyżki płatków owsianych górskich ekstra Młyny Stoisław
- 1 łyżka żurawiny
- 1/2 łyżki wiórków kokosowych
- 11/3 łyżka płatków migdałowych
- 1/2 łyżki miodu (u mnie lipowy)
Przygotowanie:
Płatki migdałowe lekko łamiemy.
Na dobrą rozgrzaną patelnię (mały płomień) wsypujemy płatki owsiane, żurawinę, wiórki kokosowe, połamane płatki migdałowe. Do wszystkich składników dodajemy miód i wszystko mieszamy, aby miód pokrył wszystkie składniki. Naszą granolę podpiekamy do czasu, aż płatki zaczną się ładnie rumienić.
Granolę podajemy od razu np. z jogurtem lub przekładamy do słoiczka i wykorzystujemy później.
Smacznego
Do przygotowania mojej granoli wykorzystałam płatki owsiane górskie ekstra z Młynów Stoisław. Młyny Stoisław, to 50 lat jakości.W ofercie producenta znajdziecie mąki, kasze, płatki i otręby spożywcze. Przypominam i polecam Wam również przepis na pyszne ciasto z truskawkami.
Domowa granola najlepsza 🙂
Zgadzam się 🙂
Pyszna! Domowa najlepsza. Muszę niebawem zrobić 🙂 Pozdrawiam serdecznie!
🙂 zachęcam do zrobienia. Prosto i smacznie.
Pozdrawiam
Domowo przygotowane najlepsze, pycha!
Zgadzam się 🙂
Zawsze mam jej zapas w kuchni, jest idealna na pyszne i zdrowe śniadanie 🙂
Zgadzam się 🙂