Dieta ketogeniczna. Książka kucharska. 140 przepisów – recenzja

Szukacie informacji na temat diety ketogenicznej? Zastanawiacie się ile przepisów można wymyślić w oparciu o tłuszcz i białko? Sięgnijcie po książkę autorstwa Leanne Vogel „Dieta ketogeniczna. Książka kucharska. 140 przepisów”

Na początku książki autorka dzieli się z nami swoją historią związaną z dietą keto. By chwilę później przedstawić w sposób dostępny i zrozumiały najważniejsze informacje dotyczące diety ketogenicznej. Wśród nich znajdziemy odpowiedzi na pytania:

  • czym jest dieta keto,
  • jakie są pożytki ketozy,
  • jak wprowadzić organizm w stan ketozy,
  • jak przestawić się na tłuszcz,
  • jak planować posiłki,
  • jak wykorzystać łatwo dostępne produkty i przygotować z ich udziałem pyszne posiłki odpowiednie do keto diety.

Reszta książki to zbiór 140 pysznych, urozmaiconych, prostych przepisów. Przepisy podzielone są na określone kategorie:

  • Sosy i marynaty
  • Śniadania
  • Lunch
  • Kolacja
  • Słone przekąski
  • Słodkie przysmaki
  • Coś do picia

Każdy przepis opisany jest w sposób jasny i czytelny. Potrawa zilustrowana jest apetycznym zdjęciem. Nie zabrakło również informacji dotyczących ilości kalorii, konkretnych tłuszczów i innych składników. Podany jest też podział procentowy np. serowe klopsiki z kluskami mają 68% tłuszcz., 2 % węgl. i 30% białka.

Książka jest pełna informacji i pysznych prostych przepisów. Do tego naprawdę ładnie wydana. Takie poradniki z księgarni Taniaksiazka.pl są idealne dla każdego. Dla mnie ten poradnik jest źródłem inspiracji. Nowe smaki, ciekawe połączenia. I choć nie jestem na keto diecie, to chętnie wypróbuję nie jeden przepis.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz