Delikatnie cytrynowe babeczki na białkach
Dziś mam dla Was przepis na pyszne, delikatnie cytrynowe, leciutkie babeczki na samych białkach. Idealny pomysł na słodki deser. U nas te babeczki znikają w mgnieniu oka 😉 Polecam i Wam.
Jak zrobić cytrynowe babeczki na białkach?
Składniki:
- 150 ml płynnego białka (ja używam od Farma Białka) /to tyle co 5 białek średnich jaj
- pół szklanki cukru
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 ml oleju
- 100 ml mleka
- 2 łyżki soku z cytryny
- opcjonalnie szczypta cukru z wanilią
Przygotowanie:
Białka ubijamy pod koniec dodając cukier. Następnie dolewamy olej, miksujemy. Teraz mleko, znów miksujemy.
Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy sok z cytryny. Wszystko mieszamy tylko do połączenia (nie za długo).
Masę wykładamy do papilotek.
Babeczki pieczemy około 25 minut w 170 stopniach.
Przed podaniem dowolnie zdobimy.
Smacznego
Wpis we współpracy reklamowej z Farma Białka