Delikatnie cytrynowe babeczki na białkach

Delikatnie cytrynowe babeczki na białkach

Dziś mam dla Was przepis na pyszne, delikatnie cytrynowe, leciutkie babeczki na samych białkach. Idealny pomysł na słodki deser. U nas te babeczki znikają w mgnieniu oka 😉 Polecam i Wam.

Jak zrobić cytrynowe babeczki na białkach?


Składniki:

  • 150 ml płynnego białka (ja używam od Farma Białka) /to tyle co 5 białek średnich jaj
  • pół szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 ml oleju
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • opcjonalnie szczypta cukru z wanilią

Przygotowanie:

Białka ubijamy pod koniec dodając cukier. Następnie dolewamy olej, miksujemy. Teraz mleko, znów miksujemy.

Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy sok z cytryny. Wszystko mieszamy tylko do połączenia (nie za długo).

Masę wykładamy do papilotek.

Babeczki pieczemy około 25 minut w 170 stopniach.

Przed podaniem dowolnie zdobimy.

Smacznego



Wpis we współpracy reklamowej z Farma Białka

Dodaj komentarz