Pasty kanapkowe. Uwielbiam je, dlatego też dość często pojawiają się na blogu. Dziś wersja lekko chrzanowa z rzodkiewką. Spróbujcie. Taką pastę, jak zawsze przygotujecie bez problemu i naprawdę szybko.
Delikatnie chrzanowa pasta kanapkowa z rzodkiewką
Delikatnie chrzanowa pasta kanapkowa z rzodkiewką
2016-05-10 23:02:43
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- 4 jajka
- 4 rzodkiewki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz
- 3 łyżki majonezowego sosu chrzanowego Folwark
- 1 łyżka majonezu (również polecam Folwark)
Przygotowanie
- Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy, po czym kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki.
- Do jajek dodajemy pokrojone w kostkę rzodkiewki, posiekany szczypiorek, łyżkę majonezu i 3 łyżki (pełne) majonezowego sosu chrzanowego. Całość wstępnie mieszamy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy czy ilość przypraw jest wystarczająca.
- Pastę podajemy z ulubionym pieczywem.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/