Dziś polecam Wam pyszny, lekki i co najważniejsze zdrowy czerwony mus z buraczkiem, jabłkiem i malinami. Idealna propozycja na chłodniejsze dni. Warto dbać o swój organizm. Mus przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Jednym ze składników jest liofilizowany sproszkowany burak. Liofilizowany burak to swego rodzaju koncentrat, który posiada w przybliżeniu 10 razy większą zawartość witamin i minerałów niż świeży odpowiednik. Nie zawiera wzmacniaczy smaku, barwników, cukru ani innych substancji słodzących. Taki produkt można dodawać do wielu koktajlów, smoothie, musów, śniadań itd. Prosto, szybko i co najważniejsze zdrowo. Warto sięgać po takie produkty. A gdzie można je nabyć? Polecam Wam zapoznać się z marką Foods by Ann Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 1 banan
- 1 małe soczyste jabłko
- 1 łyżka liofilizowanego sproszkowanego buraka – Burak LIO Skake Foods by Ann
- 3 łyżki malin + do dekoracji
- 1-2 łyżeczki miksu ziaren zbóż ekspandowanych
Przygotowanie:
Do misy blendera z nożami przekładamy obranego banana, dodajemy pokrojone na kawałki obrane jabłko, trzy łyżki malin i łyżkę liofilizowanego sproszkowanego buraka. Całość miksujemy na mus. Mus przekładamy do pucharka, na wierzch układamy świeże maliny i posypujemy miksem ziaren zbóż ekspandowanych. Podajemy od razu.
Smacznego
Wygląda pysznie kochana 🙂
Dziękuję i polecam 😀