Czekoladowy mus na kawowych biszkoptach – najłatwiejszy przepis

Czekoladowy mus na kawowych biszkoptach

Czekoladowy mus na kawowych biszkoptach – najłatwiejszy przepis

Dziś mam przepis dla wielbicieli czekoladowych słodkości. Pyszny czekoladowy mus podany na kawowych biszkoptach. Jak spróbujecie, to na jednej łyżeczce się nie skończy 😉 Czasem naprawdę nie trzeba wiele, by przygotować coś pysznego.

Jak czekoladowy deser, to oczywiście  w towarzystwie pysznej aromatycznej włoskiej kawy. Jeśli zastanawiacie się, gdzie kupić dobrą włoską kawę i inne włoskie produkty, to zajrzycie do sklepu on-line Wino Toskanii

włoska kawa Wino Toskanii

Bogaty wybór i ten wyjątkowy włoski smak 🙂

Jak zrobić najłatwiejszy mus czekoladowy?

Składniki:

  • 200 ml zimnej śmietanki 30%
  • 4 łyżki naturalnego kakao
  • 3 łyżki cukru pudru

Dodatkowo:

Przygotowanie:

Przygotowujemy espresso. Biszkopty łamiemy i maczamy w espresso. Układamy na dno pucharków.

Do wysokiego naczynia wlewamy zimną śmietankę. Dodajemy przesiane kakao i cukier puder.

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania konsystencji kremu.

Krem nakładamy na biszkopty (można to też zrobić za pomocą rękawa cukierniczego).

Wierzch posypujemy czekoladową posypką i dekorujemy listkami mięty.

Deser można podawać lub przechowywać w lodówce.

Smacznego

/Wpis we współpracy/

 

Dodaj komentarz