Dziś zapraszam Was na pyszny czekoladowo-orzechowy deser kremowy, który przygotujecie dosłownie w kilka chwil. W przedświątecznej „gorączce” przygotowań, gdy nagle mają Was odwiedzić niespodziewani goście taki słodki, szybki deser będzie idealnym rozwiązaniem. Możecie też po prostu umilić nim wolne chwile sobie i rodzinie 😉 Spróbujcie.
Składniki: (na 4 porcje)
- 100 ml zimnej śmietanki 30%
- 250 g mascarpone
- 3-4 pełne łyżki nutelli
- około 12 herbatników Regionalnych korzennych z polewą kakaową Cukry Nyskie
- czekoladowe kuleczki w mlecznej czekoladzie
Przygotowanie:
Śmietankę wyjmujemy z lodówki, ubijamy około 2 minuty (ma się „napuszyć”). Do ubitej śmietanki przekładamy partiami mascarpone, miksując. Na koniec dodajemy nutellę, miksujemy. Ilość nutelli należy dostosować do własnych upodobań (mniej lub mocniej słodkie desery, nie należy z nią przesadzić, aby deser nie był mdły), próbujemy.
Na dno pucharków/szklaneczek kruszymy po 2 herbatniki korzenne, następnie nakładamy porcję czekoladowo-orzechowego kremu, wierzch deserów posypujemy chrupiącymi kulkami w mlecznej czekoladzie i wbijamy po jednym herbatniku korzennym.
Podajemy.
Smacznego
Świetny szybki deser:)
Dziękuję 🙂
Pyszny deserek i co ważne mozna go zrobić w kilka chwil 🙂
Dziękuję 🙂