Chrupkie kanapki ze zdrową pastą koperkową

Chrupkie kanapki ze zdrową pastą koperkową.Kolacja, śniadanie… no cóż nie ma, to jak szybkie i pyszne chrupanie 😉 Bardzo często na moim stole, poza owsiankami czy jaglankami, pojawiają się zdrowsze wersje kanapek. Chrupkie pieczywo dobrej jakości, domowa pasta kanapkowa lub inne ulubione dodatki (warzywa czy nawet owoce) powodują, że taki prosty posiłek zmienia się w pyszną ucztę. Dziś zapraszam Was na przepis (pomysł) na chrupkie kanapki ze zdrową pastą koperkową. Szybko i smacznie, a do tego o wiele zdrowiej. Spróbujcie.

Chrupkie kanapki ze zdrową pastą koperkowąDo przygotowania swojego posiłku wykorzystałam pieczywo chrupkie na zakwasie naturalnym 3 ziarna „Chrupak”

Chrupkie kanapki ze zdrową pastą koperkową
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 125 g chudego twarogu
  2. 1 1/2 łyżeczki posiekanego koperku + na wierzch kanapek
  3. 2 czubate łyżeczki naturalnego jogurtu typu greckiego
  4. 3 rzodkiewki
  5. mały kawałek zielonej papryki
  6. około 1/2 cm białej części pora
  7. sól do smaku
  8. do podania proponuję: pieczywo chrupkie na zakwasie naturalnym 3 ziarna "Chrupak"
Przygotowanie
  1. Dwie rzodkiewki tniemy w drobną kostkę, jedną w paski.
  2. Do miseczki przekładamy chudy twarożek. Dodajemy do niego drobno posiekany koperek (około 1 1/2 łyżeczki), pocięte w kostkę dwie rzodkiewki oraz pociętą część pora (pora tniemy wzdłuż, a następnie drobno siekamy). Na koniec dodajemy 2 czubate łyżeczki naturalnego jogurtu typu greckiego oraz doprawiamy wszystko solą, mieszamy widelcem do połączenia składników. Próbujemy.
  3. Nakładamy pastę na pieczywo. Na wierzch układamy plasterki rzodkiewki, pasek zielonej papryki i odrobinę koperku.
  4. Podajemy.
  5. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Skomentuj Moje Bistro Anuluj pisanie odpowiedzi