Chrupiące pikantne ziemniaczki z piekarnika

Chrupiące pikantne ziemniaczki

Dziś zapraszam Was na przepis na chrupiące pikantne ziemniaczki z piekarnika. Takie ziemniaki idealnie nadają się do obiadu lub na przyjęcie jako samodzielne danie. Do chrupiących ziemniaczków pasują sałatki, dipy lub mięsa. Spróbujcie.

Chrupiące pikantne ziemniaczki z piekarnika
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. około 1 kg ziemniaków
  2. 6 łyżek oliwy z oliwek
  3. 1 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  4. 1 płaska łyżeczka suszonego czosnku
  5. 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  6. 3/4 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
  7. 1 1/2 łyżeczki majeranku
Przygotowanie
  1. Ziemniaki obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Kroimy na ćwiartki, bądź ósemki.
  2. W szklance mieszamy oliwę z oliwek z przyprawami.
  3. Ziemniaczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wszystkie smarujemy pędzelkiem zamoczonym w przyprawach.
  4. Tak przygotowane ziemniaczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 30 minut z termoobiegiem.
  5. Podajemy same lub jako dodatek do obiadu, sałatki.
  6. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz