Budyniowy omlet z dodatkami

Budyniowy omlet z dodatkami (2)Dzi艣 zapraszam Was na szybki budyniowy omlet z dodatkami. Idealny na 艣niadanie, cho膰 i nie tylko 馃槈 Smak i prostota, to po艂膮czenie czasem sprawdza si臋 najlepiej. Omlet mo偶ecie poda膰 z dowolnymi dodatkami lub tylko opr贸szy膰 go cukrem pudrem. Spr贸bujcie.

Sk艂adniki:

  • 2 艂y偶ki m膮ki pszennej (u mnie tortowa M艂yny Stois艂aw)
  • 2 艂y偶ki budyniu 艣mietankowego (proszek)
  • 1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia
  • 1 艂y偶ka jogurtu naturalnego
  • 2 jajka M
  • 1 i 1/3 艂y偶ki cukru
  • olej kokosowy do sma偶enia
  • ulubione dodatki do podania

Przygotowanie:

Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy jogurt, szybko i dok艂adnie mieszamy. Nast臋pnie dodajemy cukier, m膮k臋, proszek do pieczenia i proszek budyniowy, zn贸w szybko i dok艂adnie mieszamy. Mas臋 wylewamy na rozgrzan膮 ma艂膮 patelni臋 z rozpuszczanym olejem kokosowym. Sma偶ymy z obu stron na z艂oto.

Spos贸b obr贸cenia omleta 鈥 zsuwamy go z patelni na talerz. Nast臋pnie przykrywamy patelni膮 i obracamy, tak aby nasz omlet znalaz艂 si臋 na patelni nie obsma偶on膮 stron膮.

Podajemy w ca艂o艣ci lub poci臋ty na cztery cz臋艣ci.

Propozycja podania: omlet opr贸szamy cukrem pudrem (u mnie trzcinowym) z konfitur膮 (u mnie pomara艅czowa z korzenn膮 nut膮) i dodatkami (musli i owoce liofilizowane).

Budyniowy omlet z dodatkami (1)

Do przygotowania 艣niadania u偶y艂am m膮ki z M艂yn贸w Stois艂aw. M艂yny Stois艂aw, to 50 lat jako艣ci.W ofercie producenta znajdziecie m膮ki, kasze, p艂atki i otr臋by spo偶ywcze.

M艂yny Stois艂aw logo wsp贸艂praca

http://www.mlynystoislaw.pl/

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz