Budyniowe naleśniki z sosem z białej czekolady i migdałami

Budyniowe naleśniki z sosem z białej czekolady i migdałami Dziś coś na słodkie rozpoczęcie dnia. Pyszne budyniowe naleśniki ze słodkim sosem z białej czekolady i chrupiącymi migdałami. Ja do tego podaję zawsze jeszcze plasterki pomarańczy. Idealne śniadanie (czasem można zacząć słodko dzień ;)) lub pyszny deser. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy.

P.s. Czy do Was też zawitała zima? U nas biało 🙂

Pamiętajcie o promocji w sklepie Brat.pl

Składniki:

  • 2 łyżki budyniu waniliowego – u mnie z cukrem trzcinowym
  • 2 jajka klasy M
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • pół szklanki wody / tu szklanka o pojemności 200 ml
  • odrobina oleju

Dodatkowo:

Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy budyń (proszek), mąkę pszenną i wlewamy pół szklanki wody. Całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką. Masa będzie rzadka, ale ładnie się zetnie podczas smażenia.

Masę wylewamy na małą patelnię z odrobiną oleju. Smażymy naleśniki z obu stron na złoto.

Podgrzewamy mocno mleko i stopniowo, mieszając dodajemy do niego białą czekoladę energicznie mieszając, aż powstanie nasz sos. Migdał siekamy za pomocą noża.

Naleśniki podajemy z posiekanymi migdałami, oblane sosem z białej czekolady.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi