Budyniowe naleśniki z sosem z białej czekolady i migdałami Dziś coś na słodkie rozpoczęcie dnia. Pyszne budyniowe naleśniki ze słodkim sosem z białej czekolady i chrupiącymi migdałami. Ja do tego podaję zawsze jeszcze plasterki pomarańczy. Idealne śniadanie (czasem można zacząć słodko dzień ;)) lub pyszny deser. Spróbujcie. Miłego dnia moi drodzy.
P.s. Czy do Was też zawitała zima? U nas biało 🙂
Pamiętajcie o promocji w sklepie Brat.pl
Składniki:
- 2 łyżki budyniu waniliowego – u mnie z cukrem trzcinowym
- 2 jajka klasy M
- 3 łyżki mąki pszennej
- pół szklanki wody / tu szklanka o pojemności 200 ml
- odrobina oleju
Dodatkowo:
- 3 łyżki mleka
- 4 i pół łyżki kropelek białej czekolady – polecam białą belgijską czekoladę ze sklepu Brat.pl
- garść migdałów kalifornijskich – u mnie ze sklepu Brat.pl
- plastry pomarańczy
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka, dodajemy budyń (proszek), mąkę pszenną i wlewamy pół szklanki wody. Całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką. Masa będzie rzadka, ale ładnie się zetnie podczas smażenia.
Masę wylewamy na małą patelnię z odrobiną oleju. Smażymy naleśniki z obu stron na złoto.
Podgrzewamy mocno mleko i stopniowo, mieszając dodajemy do niego białą czekoladę energicznie mieszając, aż powstanie nasz sos. Migdał siekamy za pomocą noża.
Naleśniki podajemy z posiekanymi migdałami, oblane sosem z białej czekolady.
Smacznego
Takich jeszcze nie robiłem. Uwielbiam naleśniki i najczęściej robię je sobie z mięsem lub serem. Wypróbuję ten przepis.
Polecam 🙂
Cudne śniadanko! Pozdrowionka i uściski gorące, gdyż dawno mnie u Ciebie nie było (szaro-bura rzeczywistość wlazła w paradę…) :*
Dziękuję i pozdrawiam 😀
O to coś co lubię. Pychottka
Polecam 🙂 Prosto i smacznie 🙂