Biszkoptowe babeczki na samych białkach

Biszkoptowe babeczki na białkach

Biszkoptowe babeczki na białkach

Dziś mam dla Was przepis na pyszne, delikatne biszkoptowe babeczki na samych białkach. Idealne do popołudniowej kawy lub herbaty. Posmakują dużym i małym domownikom. Śmiało można je też zabrać do pracy, szkoły lub na piknik. My je uwielbiamy 🙂 Polecam i Wam takie pyszne babeczki na białkach.


Składniki:

  • 4 białka jaj klasy M lub tyle samo płynnego białka od Farma Białka (polecam ???? Zawsze mam butelkę w zapasie ????)
  • 2/3 szklanki cukru pudru
  • 2/3 szklanki mąki pszennej
  • 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki budyniu waniliowego (proszek)
  • 100 g rozpuszczonego masła

Przygotowanie:

Białka ubijamy na pianę (nie na sztywno).

Dodajemy cukier puder, krótko miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia, znów krótko miksujemy (tylko do połączenia).

Na koniec wlewamy rozpuszczone masło i miksujemy krótko do połączenia.

Masę wylewamy do przygotowanych papilotek (do około 3/4 wysokości).

Babeczki pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około 25 minut do tzw. suchego patyczka.

Gdy babeczki przestygną ostrożnie zdejmujemy z nich papilotki. Możemy od razu podawać lub dowolnie ozdobić, np. lukrem.

Smacznego


Wpis we współpracy reklamowej z Farma Białka

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz