Bananowy serniczek z musli (na serku homogenizowanym)

Bananowy serniczek z musli (na serku homogenizowanym)Chciałabym się z Wami podzielić pomysłem na szybki i smaczny deser sernikowy. Bananowy serniczek z musli (na serku homogenizowanym), to odpowiedź na tzw. małą zachciewajkę. Taki deser idealnie sprawdzi się, gdy nie mamy czasu na pieczenie tradycyjnego sernika lub po prostu chcemy zjeść coś słodkiego od tak do ulubionej książki czy serialu. Spróbujcie.

Bananowy serniczek z musli* przepis i pomysł własny

Bananowy serniczek z musli (na serku homogenizowanym)
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 200 g naturalnego serka homogenizowanego
  2. 1 średni banan (dojrzały)
  3. 1 jajko
  4. 4 łyżki mąki pszennej
  5. 3 łyżki chrupiącego musli bananowego z kawałkami czekolady
Przygotowanie
  1. Do miseczki wkładamy banana (powinien być dojrzały / miękki) i cały naturalny serek homogenizowany, dokładnie mieszamy wszystko widelcem (rozgniatając banana).
  2. Następnie wbijamy całe jajko, znów mieszamy. Po czym dodajemy po łyżce mąki, ciągle mieszając. Na koniec dosypujemy chrupiące musli, mieszamy i przelewamy naszą serowo-bananową masę do foremki do zapiekania.
  3. Foremkę wkładamy do nagrzanego do 185 stopni piekarnika (na środkowy poziom) i pieczemy 30-35 minut. Serniczek powinien urosnąć.
  4. Podajemy jeszcze ciepły.
  5. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz