Bananowy omlet z syropem czekoladowym

Bananowy omlet z syropem czekoladowym (1)Są takie dni, w które warto zacząć dzień od czegoś pysznie słodkiego 😉 Dlatego dziś zapraszam Was na bananowy omlet z syropem czekoladowym. Mała, słodka rozpusta, która umili każdy poranek 😉 Kto się skusi?

Bananowy omlet z syropem czekoladowym (2)Polecam zakupy w sklepie Kuchnie Świata

kuchnie świata logo

Składniki:

  • 1/2 banana + kilka plasterków do podania
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • Syrop czekoladowy Hershey’s – do nabycia w Kuchnie Świata
  • opcjonalnie cukier puder

Przygotowanie:

W miseczce mieszamy jajka z jogurtem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, znów mieszamy. Kolejno dodajemy miękkiego banana, rozgniatamy go widelcem i mieszamy z resztą składników. Masę wylewamy na lekko natłuszczoną patelnię. Smażymy na mniejszym ogniu z obu stron.

Omleta podajemy w całości lub pokrojonego na 4 części. Części układamy jedna na drugiej, całość oprószamy delikatnie cukrem pudrem (można pominąć), na wierzch i po bokach układamy plasterki bananów i wszystko polewamy czekoladowym syropem.

Smacznego

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz