Bananowy omlet z musli

Bananowy omlet z musli – pomysł na szybkie śniadanie

Dziś mam dla Was przepis na pyszne, szybkie śniadanie. Prosty w przygotowaniu i naturalnie słodki bananowy omlet. U mnie podany z musli i jogurtem naturalnym. Jednak śmiało możecie go też np. polać miodem lub podać z ulubionymi owocami. Spróbujcie. Prosto, szybko i pysznie 🙂

Składniki:

  • 1 średni banan (najlepiej dojrzały)
  • 2 jajka M
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu
  • 1 czubata łyżka mąki pszennej lub innej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • odrobina oleju do wysmarowania patelni
  • propozycja podania – musli, listki mięty, jogurt naturalny

Przygotowanie:

Do miski przekładamy ogranego banana. Rozgniatamy go widelcem. Dodajemy jajka, mieszamy. Dodajemy jogurt, znów mieszamy masę. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy.

Małą patelnię smarujemy niewielką ilością oleju.

Wylewamy naszą bananową masę.

Przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na niewielkim ogniu (omlet powinien ładnie podrosnąć). Gdy wierz zacznie się ścinać obracamy omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy, ale już bez przykrycia.

Omlet kroimy na 4 części i podajemy z jogurtem i musli.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz