Bananowo-serowe placuszki. Już nie raz powtarzałam jak bardzo lubimy jeść najróżniejsze placki i placuszki na śniadanie. Dziś przedstawiam Wam kolejną wersję. Pyszne bananowo-serowe placuszki. Naturalnie słodkie dzięki dodatkowi banana, delikatnie serowe i szybkie w przygotowaniu. Nic tylko robić i jeść. Mniejsze dzieci mogą je jeść po prostu rączką i do buźki 😉 Takie placuszki śmiało możecie podawać bez żadnych dodatków, oprószyć cukrem pudrem lub podać np. ze świeżymi owocami (truskawki, borówki, maliny). Spróbujcie. Proste, szybkie, pyszne śniadanie dla małych i dużych 😉
Składniki:
- 1 średni banan (dojrzały)
- 2 jajka
- 2 łyżki białego sera kanapkowego (z lekką górką)
- 4 łyżki mąki pszennej (z górką)
- olej kokosowy do smażenia – niewielka ilość
Przygotowanie:
Do miski wbijamy jajka, chwile mieszamy je ręczną trzepaczką. Dodajemy biały ser kanapkowy i rozgniecionego banana energicznie mieszamy składniki. Na koniec dodajemy mąkę, mieszamy dokładnie. Masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany (w razie potrzeby dodajcie niewielką ilość mąki).
Na patelni rozpuszczamy niewielką ilość oleju (ja dosłownie smaruje patelnię odrobiną oleju). Placuszki smażymy kilka chwil z obu stron na małym ogniu.
Podajemy same, oprószone cukrem pudrem lub z innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego
uwielbiam takie placuszki
😀
Ale pysznie wyglądają 🙂 W sam raz na śniadanie.
Polecam 😀
Jakie puszyste! Wyglądają obłędnie! 🙂
Dziękuję 🙂
To na mur-beton wejdzie w repertuar śniadań u nas 🙂
😉
Wyglądają przepysznie. Na pewno wypróbuję 🙂
Polecam 😀
O matko muszą być pyszne
Są 😉 Polecam 🙂