Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon

Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon (1)

„Przyroda jest wspaniałym, naturalnym arsenałem do walki ze schorzeniami. Jest skarbcem ze specyfikami, które potrafią nas przed tymi schorzeniami uchronić”

Znacie ich lecznice właściwości? Stosujecie? Jeśli nie, to po przeczytaniu książki Giuseppe Maffeis „Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon” na pewno zaopatrzycie się w ich zapas. Warto docenić ich dobroczynne działanie oraz zbawienny wpływ na wiele naszych dolegliwości. Ta ciekawa książka należy do nowej serii wydawnictwa AWM „Dr Jadwiga Górnicka poleca”. Warto sięgać po takie pozycje i poznawać właściwości popularnych przypraw.

Z książki dowiecie się m.in.:

  • Jakie właściwości ma świeży imbir?
  • Dlaczego warto pić napar z cynamonu?
  • Jakie są dzieje cynamonu? Jak wybrać najlepszy?
  • Dlaczego kurkuma nazywana jest hinduskim szafranem?
  • Z jakimi potrawami nie powinno się łączyć imbiru?
  • Jak przygotować odmładzającą maseczkę z kurkumy?
  • Czym różni się cynamon wonny od cejlońskiego?

W książce znajdziecie też kilka ciekawych i naprawdę pysznych przepisów np. na:

  • kurczaka w cynamonowym sosie
  • kruche ciasto z kurkumą
  • krokiety kalafiorowe
  • ryżowe torciki
  • ciasteczka imbirowe
  • i inne

Polecam Wam tą książkę. Pięknie wydana, pełna ciekawych informacji i zastosowań tytułowych przypraw. Czy wiedzieliście że imbir usuwa blizny po trądziku, a cynamon łagodzi ból po ukąszeniu owadów? O tym i o innych ciekawych zastosowaniach cynamonu imbiru i kurkumy dowiecie się z książki Giuseppe Maffeis „Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon”

 Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon (5) Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon (4) Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon (3) Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon (2)

„Aromatyczne przyprawy. Imbir, kurkuma, cynamon”
Objętość: 164 stron
Okładka: Miękka, klejona
Wydawca: AWM

logo wydawnictow awm

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz