3 pyszne kokosowe przepisy z kremem nutlove coco crunch

Krem dla wielbicieli kokosowych smaków

Czy są tu wielbiciele kokosowych smaków? Ja na takie pytanie mogę od razu podnieść obie ręce wysoko do góry. Kocham wszystko co kokosowe, tak samo jak uwielbiam migdały. Dlatego gdy na stronie nutlove.pl zobaczyłam pyszny kokosowy krem z dodatkiem chrupiących migdałów wiedziałam, że po prostu muszę go spróbować. Czy było warto? Oj tak. Krem nutlove coco crunch, to jeden z tych produktów, które po spróbowaniu ma się ochotę… po prostu wyjeść łyżeczką prosto ze słoika. Jednak nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała też innych rozwiązań. Ale, ale… zanim podrzucę Wam pyszne inspiracje, to kilka ważnych informacjo o samym nutlove coco crunch

. Co ważne!

  • krem zawiera mało cukru, ponieważ jest słodzony maltitolem, który został użyty w tych samych proporcjach co cukier,
  • krem nie zawiera żadnych dodatków, w tym tłuszczów trans, których tak wiele w podobnych kremach innych firm (specjalnie przyjrzałam się ofertą innych i… niestety to prawda),
  • krem nie ma w składzie soli i oleju palmowego.

A więc – słodko, pysznie i zdrowiej.

Do czego wykorzystać kokosowy krem z dodatkiem migdałów Nutlove?

Mogłabym tu spokojnie napisać – do wszystkiego. Ogranicza nas tu tak naprawdę wyobraźnia kulinarna. Ja poniżej przedstawię Wam 2 moje propozycje.

Kokosowy budyń jaglany

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 250 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 pełna łyżka kremu nutlove coco crunch
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • miód lub syrop klonowy do smaku (u mnie 1 łyżka syropu klonowego)
  • owoce do podania np. truskawki

Przygotowanie:

W garnku zagotowujemy mleko kokosowe z olejem kokosowym i syropem klonowym. Zdejmujemy z kuchenki, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, krem kokosowy i miksujemy wszystko ręcznym blenderem na gładki budyń. Przekładamy do szklanek lub mniejszych pucharków i dekorujemy świeżymi owocami.

Smacznego

Kokosowe gofry

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 250 ml płynnego mleka kokosowego (takiego z kartonika)
  • 50 ml wody
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżki cukru
  • 2 łyżki kremu kokosowego nutlove coco crunch
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • świeże owoce do podania

Przygotowanie:

Olej kokosowy rozpuszczamy.

Do jednej miski dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, krem, żółtka, cukier, mleko kokosowe i wodę. Miksujemy składniki do połączenia.

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przekładamy do miski z ciastem i delikatnie mieszamy.

Smażymy kokosowe gofry. Studzimy i podajemy ze świeżymi owocami.

Smacznego

Kokosowa owsianka

Składniki:

  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 łyżka kremu kokosowego nutlove coco crunch

Przygotowanie:

Płatki owsiane zalewamy szklanką wody i gotujemy na małym ogniu mieszając. Pod koniec dodajemy mleczko kokosowe i krem kokosowy, gotujemy jeszcze z 3 minuty. Podajemy z ulubionymi owocami.

Smacznego

 

Uwaga. Sprawdzone przepisy. Zdjęcia wyłącznie poglądowe.

Dodaj komentarz