Zielony koktajl na odporność (z jarmużem, kiwi i mandarynką)

Zielony koktajl na odpornośćOkres grypowy wciąż trwa. Dlatego dziś zapraszam Was na zielony koktajl na odporność (z jarmużem, kiwi i mandarynką) wzbogacony dodatkowo płatkami owsianymi. Możecie go serwować np. w formie drugiego śniadania. Mała i naturalna bomba witaminowa. Kiwi i mandarynka, to doskonałe źródło witaminy C. W niepozornym jarmużu również znajdziemy dużo tej witaminy oraz wiele innych cennych właściwości. Warto wzmacniać swój organizm korzystając z naturalnych produktów. Spróbujcie.

Składniki: (na 1 porcję)

  • 1 kiwi
  • 1 mniejsze jabłko (soczyste)
  • garść jarmużu
  • 4 mandarynki*
  • 1 pełna łyżka płatków owsianych górskich (u mnie z eSłoneczko)

*jeśli wolicie mniej gęste koktajle to możecie dodać więcej mandarynek lub sam sok z tych owoców

Przygotowanie:

Do misy blendera z nożami przekładamy obrane i pokrojone w mniejsze kawałki jabłko i kiwi, dodajemy garść jarmużu, 4 mandarynki i pełną łyżkę płatków owsianych górskich. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Jeśli wolimy mniej gęste koktajle warto dodać więcej mandarynek lub sam sok z tych owoców.

Podajemy np. z grubą rurką.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

6 comments

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi