Zdrowy pudding czekoladowy z musli i owocami lata. Kontynuacja współpracy z Pro-BIO.

Zdrowy pudding czekladowy z musli i owocami lataDziś polecam Wam szybki i łatwy przepis na zdrowy pudding czekoladowy z musli i owocami lata. Idealnie sprawdzi się w formie śniadania, lekkiej kolacji lub zdrowej wersji deseru. Uwielbiam takie pyszne pucharki. Nasiona chia, musli i garść owoców prosto z drzewa i krzaczków… nic tylko jeść. Spróbujcie.

Moje musli dostałam w ramach kontynuacji współpracy z firmą Pro-BIO. O firmie pisałam Wam tutaj. Już niedługo na blogu pojawi się kolejna duża (!) ilość inspiracji z produktami od Pro-BIO. Moje szafki pełne są wspaniałych produktów, a głowa „pęka” od pomysłów na ich wykorzystanie. Po krótkim urlopie wśród morskich fal podzielę się z Wami smacznymi przepisami. Zaglądajcie, zapraszam.

Kontynuacja współpracy z Pro-BIO

Składniki:

  • 11/2 łyżki nasion chia
  • 180 g jogurtu naturalnego (zimnego)
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego (u mnie od Pro-BIO)
  • 1 czubata łyżeczka ciemnego kakao
  • 31/2 łyżki tradycyjnego musli (u mnie od Pro-BIO)
  • ulubione owoce lata – u mnie czarne porzeczki, wiśnie i maliny
  • 1-2 łyżeczki pokruszonych płatków migdałowych

Przygotowanie:

Jogurt przekładamy do miseczki, dodajemy 1 i 1/2 łyżki nasion chia, łyżeczkę cukru trzcinowego i czubatą łyżeczkę ciemnego kakao. Całość dokładnie mieszamy, a następnie wstawiamy do lodówki, aby nasze nasionka napęczniały (minimum na 30 minut).

Na dno pucharka wsypujemy około 3 łyżki musli. Następnie wykładamy nasz (napęczniały) pudding czekoladowy. Na wierzch sypiemy resztę musli i układamy dowolnie owoce (bez pestek). Na koniec całość posypujemy pokruszonymi płatkami migdałowymi.

Podajemy.

Zdrowy pudding czekladowy z musli i owocami lata 2Zdrowy pudding czekoladowy z musli i owocami lata. Kontynuacja współpracy z Pro-BIO.

Smacznego

Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook. Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem).

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz