Zdrowy deser z truskawkami i chałwą lnianą

Zdrowy deser z truskawkami i chałwą lnianą (1)Dziś zapraszam Was na pyszny i zdrowy deser z truskawkami i chałwą lnianą, który z powodzeniem może zastąpić kolację lub śniadanie. Ukochane czerwone truskawki, pyszne wspomnienie lat młodości – kasza manna i… coś co od niedawna po prostu uwielbiam – chałwa lniana. Próbowaliście kiedyś? Jeśli nie, to zachęcam do spróbowania 🙂

O chałwie lnianej pisałam Wam już tutaj (klik) Polecałam Wam ją również jako główny składnik wspaniałych ciasteczek (klik). Dziś polecam Wam ją w formie pysznego i prostego deseru 🙂

Zapraszam również na stronę i fanpag producenta:

logo_chałwa lniana

Zdrowy deser z truskawkami i chałwą lnianą (2)

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej
  • 2 kostki chałwy lnianej cynamonowej Gacjana
  • kilka truskawek
  • łyżeczka miksu ekspandowanych zbóż
  • listki świeżej mięty

Przygotowanie:

Do garnuszka wlewamy mleko, zaczynamy je podgrzewać. Dodajemy rozkruszoną w palcach cynamonową chałwę lnianą, mieszamy chwile. Następnie dodajemy kaszę. Gotujemy mieszając, aż do zgęstnienia.

Naszą cynamonową kaszę przekładamy do szklaneczki / pucharka, na wierzch układamy pokrojone truskawki, a całość posypujemy ekspandowanymi zbożami i zdobimy listkami świeżej mięty. Podajemy.

Smacznego

 

 

 

Print Friendly

2 comments

Dodaj komentarz


*