Uwielbiam desery. Dziś zapraszam Was na zdrowy deser czekoladowy. Przygotowałam go na napoju ryżowym, a więc z powodzeniem mogą go również jeść weganie. Do tego kilka równie pysznych i zdrowych dodatków i można się już z rana delektować 🙂 Spróbujcie.
Składniki:
- 3/4 szklanki Napoju ryżowego naturalnego 1000ml Amandin
- 1 płaska łyżka ciemnego kakao
- 3 łyżki nasion chia
- około 1 i 1/2 łyżeczki syropu daktylowego
- 1 łyżka płatków migdałowych
- 2 łyżki suszonych jabłek w kostce
- opcjonalnie syrop daktylowy do polania wierzchu deseru
Przygotowanie:
Do szklanki wlewamy naturalny napój ryżowy, dodajemy chia, łyżkę ciemnego kakao i całość mieszamy łyżeczką (jeśli wolicie rzadsze desery, ten będzie dość gęsty, możecie dodać 1 szklankę napoju ryżowego). Odstawiamy na 5 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągamy, znów mieszamy i wstawiamy do lodówki na całą noc przykryte np. folią spożywczą.
Rano wyciągamy nasz gęsty czekoladowy deser, dosładzamy do smaku syropem daktylowym (u mnie 1 i 1/2 łyżeczki), mieszamy. Przekładamy do pucharka. Na wierzch desery wysypujemy płatki migdałowe zmieszane z suszonym jabłkiem w kostce. Całość po wierzchu delikatnie polewamy syropem daktylowym. Podajemy.
Smacznego
Jeżeli nie możecie znaleźć produktów linii Amandin w swoim sklepie,to poproście właściciela o kontakt z hurtownią www.vegamarket.pl
Świetnie wygląda i pewnie jeszcze lepiej smakuje 😉 Koniecznie muszę spróbować 😉
Zachęcam 🙂 Prosto, zdrowo i smacznie
u ciebie zawsze tak kolorowo:)
Dziękuję 🙂 Lubię jak potrawy cieszą też oczy 🙂
Mi wystarczy ze na niego patrze i pożeram wzrokiem komputer
😉
Przyjemne z pożytecznym czyli smacznie i zdrowo. Desery czekoladowe w zdrowej odsłonie to sama przyjemność. Pozdrowionka cieplutkie 🙂
Zgadzam się 🙂 Pozdrawiam