Zdrowy deser czekoladowy (na napoju ryżowym)

zdrowy-deser-czekoladowy-na-napoju-ryzowym-1Uwielbiam desery. Dziś zapraszam Was na zdrowy deser czekoladowy. Przygotowałam go na napoju ryżowym, a więc z powodzeniem mogą go również jeść weganie. Do tego kilka równie pysznych i zdrowych dodatków i można się już z rana delektować 🙂 Spróbujcie.

Składniki:

  • 3/4 szklanki Napoju ryżowego naturalnego 1000ml Amandin
  • 1 płaska łyżka ciemnego kakao
  • 3 łyżki nasion chia
  • około 1 i 1/2 łyżeczki syropu daktylowego
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 2 łyżki suszonych jabłek w kostce
  • opcjonalnie syrop daktylowy do polania wierzchu deseru

Przygotowanie:

Do szklanki wlewamy naturalny napój ryżowy, dodajemy chia, łyżkę ciemnego kakao i całość mieszamy łyżeczką (jeśli wolicie rzadsze desery, ten będzie dość gęsty, możecie dodać 1 szklankę napoju ryżowego). Odstawiamy na 5 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągamy, znów mieszamy i wstawiamy do lodówki na całą noc przykryte np. folią spożywczą.

Rano wyciągamy nasz gęsty czekoladowy deser, dosładzamy do smaku syropem daktylowym (u mnie 1 i 1/2 łyżeczki), mieszamy. Przekładamy do pucharka. Na wierzch desery wysypujemy płatki migdałowe zmieszane z suszonym jabłkiem w kostce. Całość po wierzchu delikatnie polewamy syropem daktylowym. Podajemy.

Smacznego

zdrowy-deser-czekoladowy-na-napoju-ryzowym-2

Jeżeli nie możecie znaleźć produktów linii Amandin w swoim sklepie,to poproście właściciela o kontakt z hurtownią www.vegamarket.pl

vegemarket

Print Friendly

8 comments

Dodaj komentarz


*