Zdrowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej)

Zdrowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej) Od lat wprost przepadam za smakiem kokosa, a tym samym i popularnych rafaello. Od jakiegoś czasu zakochałam się też w zdrowej i pożywnej kaszy jaglanej. Dlatego dziś zapraszam Was na połączenie tych smaków. Zdrowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej), to wspaniała propozycja dla każdego. Całość zwieńczyłam pięknymi, czerwonymi malinami. Aż… ciężko się oprzeć by nie zjeść wszystkiego od razu. Szczerze Wam polecam ten deser. I zapewniam, że będzie smakował również tym, którzy za kaszą jaglaną nie przepadają. Wiem, bo sprawdziłam 😉

Zdrowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej) (3)Zdrowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej). Taka słodkość smakuje również dzieciom.

Zdrowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej) (2)Do przygotowania deseru użyłam krakersów naturalnych niesolonych Mulino Bianco (2 x 25 g) ze sklepu Smaki Południa

Zdrowy deser a la rafaello (z kaszy jaglanej)
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (dla dwojga)
  2. 4 1/2 łyżki kaszy jaglanej
  3. 300 ml mleka
  4. 50 ml + 2-3 łyżki wody
  5. 3 łyżki wiórków kokosowych +2 łyżeczki na wierzch
  6. 1 1/2 łyżki mleka w proszku
  7. 1 łyżka cukru
  8. 2 opakowania krakersów naturalnych niesolonych Mulino Bianco (2 x 25 g) ze sklepu Smaki Południa
  9. świeże maliny
Przygotowanie
  1. Kaszę jaglaną przekładamy na sitko i przelewamy wodą, aby pozbyć się goryczy. Następnie wsypujemy ją do garnuszka z grubszym dnem. Do kaszy wlewamy 200 ml mleka i 50 ml wody. Gotujemy pod przykryciem około 15 minut (na małym ogniu), co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody - 2-3 łyżki.
  2. Po ugotowaniu zdejmujemy z palnika, odstawiamy na 5 minut pod przykryciem. Następnie (do lekko przestudzonej kaszy) dodajemy resztę mleka (100 ml), 3 łyżki wiórków kokosowych i cukier, całość mieszamy. Na koniec dodajemy pokruszone w dłoniach krakersy, znów mieszamy. Odstawiamy całość jeszcze na 5 minut, aby całość przestygła. A następnie wszystko wkładamy do misy blendera. Miksujemy (u mnie 4 obroty noży).
  3. Deser przekładamy do kieliszków / pucharków. Na wierzch układamy świeże maliny i posypujemy każdą porcję 1 łyżeczką wiórków kokosowych.
  4. Podajemy.
  5. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly

Dodaj komentarz


*