Kolejne pyszne śniadanie i kolejny pomysł na pyszną pastę kanapkową. Tym razem dzielę się z Wami przepisem na zdrową pastę kanapkową ze słonecznikiem i oliwą z oliwek. Szybka, smaczna i lekka, bo bez dodatku majonezu. Spróbujcie.
Dzięki uprzejmości producenta w moim domu zagościły produkty Evege, które chciałabym Wam serdecznie polecić. EVGE Oliwa z Oliwek Extra Virgin oraz EVGE ORGANICZNA Oliwa z Oliwek Extra Virgin to najwyższej jakości grecki produkt w przystępnej cenie. EVGE Oliwa z Oliwek Extra Virgin posiada certyfikaty ekologiczne, koszerności i Departamentu Rolnictwa USA. Jej kwasowość jest niższa niż 0,3%, zaś skład chemiczny klasyfikuje ją w czołówce światowych oliw z oliwek. I co najważniejsze? Ta oliwa w połączeniu z pastami, sałatkami i innymi potrawami jest po prostu pyszna. Zapraszam Was na fanpag producenta „Oliwa z oliwek EVGE” po więcej informacji i inspiracji kulinarnych
Zdrowa pasta kanapkowa ze słonecznikiem i oliwą z oliwek
- (na 2-3 kromki)
- 2 jajka klasy L
- 1 łyżka oliwy z oliwek EVGE Extra Virgin
- 2 łyżeczki łuskanego słonecznika
- około 1/2 cm pora
- sól i pieprz do smaku
- ulubione pieczywo
- Jajka gotujemy na twardo. Obieramy je i kroimy w kosteczkę.
- Do jajek dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, następnie całość mieszamy lekko ugniatając np. widelcem.
- Kolejno dodajemy posiekany por i 2 łyżeczki łuskanego słonecznika. Całość doprawiamy solą i pieprzem i znów mieszamy. Próbujemy.
- Podajemy z ulubionym pieczywem.
- Smacznego