Zapiekane płatki jęczmienne z jabłkiem i melasą

Zapiekane płatki jęczmienne z jabłkiem i melasąZapiekane płatki jęczmienne z jabłkiem i melasą, to moja kolejna pyszna i zdrowa propozycja idealna na śniadanie lub kolację. Spróbujcie.

Zapiekane płatki jęczmienne z jabłkiem i melasą.

Zapiekane płatki jęczmienne z jabłkiem i melasą
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (na 1 sporą porcję)
  2. 2 łyżeczki melasy z Chleba Świętojańskiego
  3. 10 łyżek błyskawicznych płatków jęczmiennych
  4. 1 średnie jabłko (soczyste i słodkie)
  5. 1/2 szklanki mleka
Przygotowanie
  1. Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko, gotujemy na małym ogniu. Do mleka dodajemy 2 łyżeczki melasy z chleba świętojańskiego, mieszamy. Następnie dodajemy łyżka po łyżce płatki jęczmienne i gotujemy całość około 3-4 minut.
  2. Po tym czasie wyłączamy gaz i dodajemy do naszych płatków pocięte w kostkę jabłko, zostawiamy na 2-3 minuty.
  3. Tak przygotowane płatki jęczmienne z jabłkiem przekładamy do naczynka do zapiekania i odstawiamy jeszcze na około 5 minut, aby płatki "wchłonęły" jak najwięcej mleka.
  4. Nasze śniadanie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i zapiekamy 20 minut.
  5. Wyciągamy z piekarnika i podajemy.
  6. Opcjonalnie przed podaniem (jeśli wolimy słodsze śniadania) wierzch "zapiekanki" możemy polać odrobiną miodu lub posypać cukrem.
  7. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

*