Współpraca z EkoMalwa i przepis na zapiekane śniadanie.

Współpraca z EkoMalwaMoi drodzy,

dziś chciałabym zaprosić Was do ciekawego i inspirującego świata ekoMalwy – „Poczuj jak smakuje zdrowie”.  EkoMalwa, to nie tylko blog pełen ciekawostek, przepisów, promujący zdrowy styl życia. To także dystrybutor naturalnych, zdrowych produktów wysokiej jakości. Takich jak: ostropest plamisty, czystek, zioła szwedzkie z aloesem, olej z drzewa herbacianego, amarantus, komosa ryżowa, olej kokosowy i wiele wiele innych. 

Zapraszam do odwiedzin:

ekomalwa

http://ekomalwa.pl/

Fanpage https://www.facebook.com/ekomalwa/

Osobiście dzięki uprzejmości ekoMalwy mam okazję przetestować dwa produkty:

  • babkę jajowatą łuska
  • oraz wszystkim znane i lubiane daktyle.

Już dziś zapraszam Was na pierwszy pyszny i szybki przepis z daktylami. Zapiekana kawowa kasza manna z daktylami, to idealna propozycja na jesienną kolację lub śniadanie:

Zapiekana kawowa kasza manna z daktylami

Zapiekana kawowa kasza manna z daktylami
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej
  2. 1 szklanka mleka
  3. 1 łyżeczka miodu
  4. 1 czubata łyżeczka kawy zbożowej (u mnie INKA)
  5. 4 suszone daktyle bez pestek
  6. 2 czubate łyżeczki wiórków kokosowych
Przygotowanie
  1. W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z miodem. Następnie zmniejszamy gaz na minimalny i dodajemy 5 łyżek kaszy manny błyskawicznej oraz pocięte daktyle. Gotujemy, mieszając aż do zgęstnienia masy. Pod koniec gotowania dodajemy 1 czubatą łyżeczkę kawy zbożowej i szybko (dokładnie) mieszamy. Zdejmujemy garnek z ognia.
  2. Tak przygotowaną masę przekładamy do naczynia do zapiekania. Wierzch obsypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 12 minut.
  3. Od razu podajemy. Jemy bezpośrednio z naczynka lub wykładamy na talerz.
  4. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz