Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami. Lekki obiad.

Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami. Lekki obiad (2)Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami. Lekki obiad (1)

Dziś zapraszam Was na pyszny lekki, ale sycący obiad. Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami przygotujecie w kilka minut. Syci, jest zdrowo i co najważniejsze smaczne. Czym jest warzywne spaghetti? Wprowadziła je na rynek marka Fit&Easy. Zdrowe, smaczne i niezwykle inspirujące kulinarnie 100% makarony z warzyw. To doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. Kolorowe i bardzo długie paski z marchewki i buraka przypominają swoim kształtem spaghetti. Makarony z surowych warzyw od Fit&Easy są gotowe do spożycia, nie wymagają obróbki termicznej, ale można je także smażyć, blanszować, krótko gotować lub zapiekać. To doskonała baza do wielu dań i przekąsek, które pokochają także dzieci. Ja dziś zapraszam Was na pyszne połączenie makaronu z marchewki z ryżem i pieczarkami. Nic tylko jeść, spróbujcie 🙂

Warzywne spaghetti z ryżem i pieczarkami. Lekki obiad (3)

 #fitandeasy  #makaronyzwarzyw

Składniki:

  • 1/2 opakowania Fit&Easy Spaghetti z marchewki
  • 6 pieczarek
  • 1/2 małej cebuli
  • 2 czubate łyżeczki oleju kokosowego
  • świeżo mielony czarny pieprz do smaku
  • sól himalajska do smaku
  • 2 pełne łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • 1/2 opakowania ryżu parboiled z dzikim (50 g)

Przygotowanie:

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W międzyczasie przygotowujemy resztę dania. Pieczarki pozbawiamy ogonków, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę również kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy, podsmażamy na nim cebulę i pieczarki (na mniejszym ogniu). Całość doprawiamy po wierzchu pieprzem i solą himalajską. Następnie dodajemy nasze warzywne spaghetti (marchewkę), delikatnie mieszając podsmażamy całość (marchewka ma być ciepła). Na koniec dodajemy ugotowany (jeszcze gorący) ryż parboiled z dzikim i posiekaną zieloną pietruszkę, całość mieszamy (próbujemy, opcjonalnie doprawiamy). Podajemy od razu póki danie jest ciepłe.

Smacznego

 

Smaczne a nie tuczy

Print Friendly, PDF & Email

2 comments

Dodaj komentarz