Tuńczykowa pasta kanapkowa z ogórkiem

Tuńczykowa pasta kanapkowa z ogórkiem (1)Tuńczykowa pasta kanapkowa z ogórkiem (2)

Dziś polecam Wam pyszną i prostą w przygotowaniu tuńczykową pastę kanapkową z ogórkiem. Kilka składników, chwila w kuchni i już mamy wspaniały dodatek do pieczywa. U nas się uwielbia wszelkiego rodzaju pasty. Wspaniale urozmaicają kanapki. Tuńczykowa pasta kanapkowa z ogórkiem od jakiegoś czasu bardzo często gości na moim stole. Może i Wam posmakuje 🙂 Spróbujcie.

Tuńczykowa pasta kanapkowa z ogórkiem (3)

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym
  • 1 ogórek korniszony
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu Octim
  • 1 łyżka majonezu (kanapkowego)
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:

Tuńczyka odsączamy z oleju (nie musimy robić tego bardzo dokładnie) i przekładamy do miski. Dodajemy posiekany szczypiorek, pokrojonego ogórka (można go pokroić drobniej), 2 łyżki pikantnego ketchupu i łyżkę majonezu. Całość doprawiamy do smaku czarnym mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy i próbujemy.

Pastę podajemy z ulubionym pieczywem.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Dodaj komentarz