Szybkie kaszotto z brokułem i kurkami (w lżejszej wersji)

Szybkie kaszotto z brokułem i kurkami (w lżejszej wersji) (1)

Dziś zapraszam Was na szybkie kaszotto z brokułem i kurkami (w lżejszej wersji). Idealne na prosty i naprawdę sycący obiad. A dlaczego lżejsza wersja? Tym razem nie dodałam startego parmezanu, ale oczywiście możecie go dodać. Dzięki temu dodatkowi Wasze kaszotto będzie miało pyszną, kremową konsystencję. Jednak jeśli liczycie kalorie polecam Wam tą lżejszą, ale równie pyszną wersję. Spróbujcie.

Szybkie kaszotto z brokułem i kurkami (w lżejszej wersji) (2)

Składniki:

  • 1/2 opakowania kaszotto z leśnymi suszonymi kurkami od the Green Woodpecker Trill
  • kilka większych różyczek brokuła – użyłam mrożonego przygotowanego na parze*
  • około 0,6 l dobrze doprawionego bulionu warzywnego
  • około 3-4 łyżek oliwy do smażenia
  • około 1 łyżki posiekanego zielonego koperku

Pełnię smaku i konsystencję prawdziwego risotto uzyskacie dodając do dania (pod koniec) masło i starty parmezan. Ja dziś postawiłam na „odchudzoną” wersję 🙂

*znajdziecie w marketach

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewam oliwę, wysypuję pół opakowania kaszotto z leśnymi suszonymi kurkami i podsmażam około 2 minuty. Po tym czasie dodaję drobniej pokrojone różyczki brokuła i stopniowo dolewam bulion warzywny, aż do wchłonięcia całego płynu (co jakiś czas mieszam kaszotto). Na koniec całość posypuję posiekanym koperkiem i podaję.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Dodaj komentarz