Dziś polecam Wam szybki jagodowo-ryżowy pudding z karmelowymi orzechami. Idealny po długim dniu pełnym wyzwań. Pyszna chwila relaksu. Nie ma jak usiąść na balkonie i… delektować się takim puddingiem w lekkich promieniach słońca. Łyżeczka po łyżeczce… 😉 Pudding zwieńczyłam pysznymi włoskimi orzechami w karmelu. Polecam je jako dodatek do wielu dań lub od tak po prostu do pochrupania 🙂
Gdzie możecie kupić orzechy włoskie w karmelu DeliDeli?
- w sieci sklepów Kuchnie Świata
- w sklepie internetowym Scrummy
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- około 10 łyżek płatków ryżowych
- 2 łyżeczki cukru kokosowego
- około 4 łyżek niskosłodzonej konfitury jagodowej
- orzechy włoskie w karmelu DeliDeli
Przygotowanie:
Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko, zaczynamy podgrzewać i wsypujemy łyżkę po łyżce płatki ryżowe ciągle mieszając. Dosładzamy (u mnie niewielka ilość cukru kokosowego, można dodać więcej). Gdy pudding zgęstnieje zdejmujemy go z ognia. Na dno szerokiego pucharka wykładamy około 3 łyżki niskosłodzonej konfitury jagodowej, następnie nakładamy większość puddingu ryżowego, łyżkę konfitury i resztę puddingu. Na wierzch wykładamy lekko połamane w rękach włoskie orzechy w karmelu. Nadają smaku i chrupkości 🙂
Podajemy. Ja najbardziej lubię lekko ciepły pudding, ale można go również jeść na zimno.
Smacznego
Przyznam szczerze, że bardzo, ale to bardzo podobają mi się takie deserki.
Moje gusta 🙂
Pozdrawiam! 🙂
Cieszę się 🙂 Pozdrawiam
Ale ten deser kusi. I te orzechy na pewno fajnie się je chrupie.
😀
Wyglada przepięknie 🙂
Dziękuję 😀
Jakie pyszności 🙂
Dziękuję 😀