Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulą

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulą Prosta, pyszna surówka, która idealnie pasuje do drugiego dania. Nam najbardziej smakuje ze smażoną rybą np. tą w kukurydzianej panierce. Prosta, szybka, zdrowa surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i cebulą. Polecam 🙂

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • olej rzepakowy – u mnie Woj-len
  • opcjonalnie szczypta cukru

Przygotowanie:

Kapustę przepłukujemy i kroimy. Do kapusty dodajemy startą na dużych oczkach marchewkę, obrane i starte jabłko i drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i powoli (cienkim strumieniem dolewamy olej – u mnie około 2 łyżki). Mieszamy, próbujemy. Opcjonalnie doprawiamy, dolewamy oleju. Jeśli lubicie możecie dodać do smaku szczyptę cukru.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz