Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym

Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem kiszonym Prosta, szybka, pyszna surówka z kapusty pekińskiej. Dziś w wersji z ogórkiem kiszonym. Jeśli jeszcze takiej nie jedliście, to szczerze polecam. Idealna do drugiego dania lub od tak. Przyznam Wam szczerze, że ja ją uwielbiam i potrafią zjeść jej naprawdę dużo. Spróbujcie.

Składniki:

  • pół kapusty pekińskiej
  • 2 ogórki kiszone
  • pół małej czerwonej cebuli
  • 1 czubata łyżka posiekanego koperku
  • 3 marchewki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy do miski. Marchewki obieramy i ścieramy na większych oczkach (ja używam do wszystkiego szatkownicy Hebel V5 PowerLine Borner Polska), dodajemy starte ogórki kiszone, startą cebulę i posiekany koperek. Całość doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy majonez i jogurt i mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku. Surówkę najlepiej przygotować wcześniej i odstawić w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

  1. Karina says:

    Bardzo fajna surówka z kapusty pekińskiej a zarazem bardzo smaczna.Rodzinka była dzisiaj zaskoczona że można połączyć ogórka kiszonego z kapustą pekińską. Smakowała wszystkim i zażyczyli sobie częściej ją 🙂 Zwykły jogurt naturalny i majonez zastąpiłam jogurtem naturalnym typu greckiego.

Skomentuj Magdalena Anuluj pisanie odpowiedzi