Surówka z kalarepy z rzodkiewką i ziołami

Surówka z kalarepy z rzodkiewką i ziołami (1)Surówka z kalarepy z rzodkiewką i ziołami (2)

Dziś zapraszam Was na prostą i szybką surówkę z kalarepy z rzodkiewką i ziołami. Od dziecka uwielbiałam kalarepę, choć w większości przypadków po prostu chrupałam ją bez żadnych dodatków. Warto jednak dodawać ją do sałatek czy robić z niej proste surówki, jak ta prezentowana dzisiaj. Spróbujcie.

Surówka z kalarepy z rzodkiewką i ziołami (3)

Surówka nie miała by smaku, gdyby nie dobre przyprawy. Polecam Wam przyprawy Skworcu – jakość, smak i niska cena! Warto zajrzeć do sklepu:

skworcu_logo

Składniki:

Przygotowanie:

Kalarepę obieramy, następnie trzemy na dużych oczkach. Do miseczki ze startą kalarepą dodajemy starte na dużych oczkach rzodkiewki, koperek, śmietanę, zioła i pieprz do smaku. Mieszamy, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy lub dodajemy śmietany).

Smacznego

Surówkę podałam w miseczce od Galeria Cuda Świata – antyki&design

Galeria Cuda Śwata logoPolecam tam zajrzeć

Print Friendly, PDF & Email

4 comments

Skomentuj Ania Anuluj pisanie odpowiedzi