Surówka do obiadu z włoskiej kapusty

Surówka do obiadu z włoskiej kapusty

Nie wyobrażam sobie obiadu bez dodatku w postaci surówki. Dziś propozycja na pyszną i prostą w wykonaniu surówkę z włoskiej kapusty. Idealny dodatek do kotletów schabowych, mielonych czy sosów.

Surówka do obiadu z włoskiej kapusty
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. 1 mała główka kapusty włoskiej
  2. 2 marchewki
  3. szczypiorek (około 1 łyżki posiekanego)
  4. 1 średnie jabłko
  5. odrobina oliwy z oliwek
  6. łyżeczka cukru
  7. 1/2 łyżeczki bazylii
  8. 1 łyżka soku z cytryny
  9. sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
  1. Włoską kapustę szatkujemy, wkładamy do większej miski. Marchewki obieramy (skrobiemy) i trzemy na dużych oczkach, mieszamy z kapustą. Następnie obieramy jabłko i również ścieramy je na tarce na grubych oczkach, mieszamy składniki sałatki. Dorzucamy drobno posiekany szczypiorek, bazylię i sok z cytryny, mieszamy.
  2. Następnie doprawiamy naszą surówkę solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą z oliwek. Na tym etapie należy spróbować smak surówki i ewentualnie dodać więcej przypraw.
  3. Surówkę najlepiej przygotować na początku, zanim zaczniemy gotować nasze danie główne, aby smak wszystkich składników mógł się właściwie "przegryźć" (surówka powinna chwile postać).
  4. Podajemy do obiadu.
  5. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz