Śledziowa sałatka z czerwoną papryką

Śledziowa sałatka z czerwoną papryką (2)

Dziś polecam Wam śledziową sałatkę z czerwoną papryką. Jej wykonanie jest naprawdę szybkie, a smak… sami musicie spróbować 😉 My ją uwielbiamy 🙂 Kilka składników, a ile smaków. Spróbujcie. Może to będzie ta „JEDNA Z DWUNASTU” potraw na waszym świątecznym stole? 😉

Śledziowa sałatka z czerwoną papryką (1)

Składniki:

  • 1 opakowanie Śledzik na okrągło solony z imbirem SEKO
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 jajka
  • około 2 cm pora
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do miski z jajkami dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i posiekany por.

Filety ze śledzia wyjmujemy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do reszty składników wraz z 2 łyżkami cebulki (odsączamy ją z nadmiaru oleju).

Następnie dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy.

Smacznego

SEKO Jedna z dwunastu

Print Friendly, PDF & Email

3 comments

Dodaj komentarz