Ryżowo-twarogowa zapiekanka z jagodami. Pyszne zapiekane śniadanie.

Ryżowo-twarogowa zapiekanka z jagodami. Pyszne zapiekane śniadanie.Takie śniadania są najlepsze. Ciepła ryżowo-twarogowa zapiekanka z moimi ulubionymi jagodami. Nic tylko jeść i jeść. Każda łyżeczka, to dosłownie rozkosz dla podniebienia.  I te fioletowe, cudne jagody… A przygotowanie takiej ryżowo-twarogowej zapiekanki jest bardzo proste i zajmie Wam dosłownie kilka chwil. Osobiście lubię ją jeść również w formie kolacji. Spróbujcie, zachęcam do zapiekania 😉

Ryżowo-twarogowa zapiekanka z jagodami. Pyszne zapiekane śniadanie.2

Ryżowo-twarogowa zapiekanka z jagodami. Pyszne zapiekane śniadanie.
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
  1. (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje)
  2. 1 szklanka mleka
  3. 6 łyżek płatków ryżowych
  4. 1 1/2 łyżeczki miodu
  5. 125 g chudego twarogu
  6. 2 1/2 łyżki jagód
Przygotowanie
  1. Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka, dodajemy miód do smaku i gotujemy. Gdy mleko się zagotuje wsypujemy płatki ryżowe i ciągle mieszając gotujemy około 3-4 minuty. Zdejmujemy garnuszek z ognia, odstawiamy na 2-3 minuty.
  2. Po tym czasie dodajemy do naszych płatków ryżowych 125 g chudego twarogu, dokładnie mieszamy wszystko widelcem.
  3. Do naczynia do zapiekania przekładamy połowę masy ryżowo-twarogowej. Na nią wysypujemy 2 łyżki jagód. Następnie nakładamy resztę masy.
  4. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekamy około 18 minut (, jeśli wolicie bardziej zwartą konsystencję można zostawić 3-4 minuty dłużej).
  5. Wyjmujemy. Na wierzch wykładamy resztę owoców (1/2 łyżki).
  6. Podajemy.
Notes
  1. Przepis i pomysł własny
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz