Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem. Idealna na co dzień, jak i od święta. Pyszna, sycąca, prosta w przygotowaniu. U mnie w domu znika w oka mgnieniu 😉 Do przygotowania sałatki użyłam pysznego wędzonego pstrąga z grzybami Fjord Fiskursson. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go spróbować, to gorąco go Wam polecam. Wspaniałe połączenie ryby z dodatkiem pieczarek i borowików, to naprawdę uczta dla podniebienia. Polecam też spróbować innych produktów FJORD FISKURSSON
Składniki:
- 1 filet pstrąga wędzonego z grzybami Fjord Fiskursson
- 6 pełnych łyżek ugotowanego kolorowego ryżu
- kawałek żółtej marynowanej papryki (około 1/4 sztuki)
- kawałek czerwonej marynowanej papryki (około 1/4 sztuki)
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka majonezu (lub jogurtu)
Przygotowanie:
Filet z pstrąga wędzonego z grzybami kroimy wzdłuż, a następnie na paski. Wkładamy do miski, dodajemy ugotowany kolorowy ryż i pokrojoną w grubszą kostkę marynowaną paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy łyżkę majonezu (lub naturalnego jogurtu) i delikatnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy.
Smacznego
aż zatęskniłam za wędzonymi rybami 🙂 pyyyszna
Dziękuję i polecam 🙂
Prezentuje się i na pewno smakuje rewelacyjnie 🙂
Polecam 🙂
Pyszna propozycja kochana ?
Dziękuję i polecam 🙂