Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem

Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem (1)

Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem (3)

Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem. Idealna na co dzień, jak i od święta. Pyszna, sycąca, prosta w przygotowaniu. U mnie w domu znika w oka mgnieniu 😉 Do przygotowania sałatki użyłam pysznego wędzonego pstrąga z grzybami Fjord Fiskursson. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go spróbować, to gorąco go Wam polecam. Wspaniałe połączenie ryby z dodatkiem pieczarek i borowików, to naprawdę uczta dla podniebienia. Polecam też spróbować innych produktów FJORD FISKURSSON

logo_FJORD

Składniki:

  • 1 filet pstrąga wędzonego z grzybami Fjord Fiskursson
  • 6 pełnych łyżek ugotowanego kolorowego ryżu
  • kawałek żółtej marynowanej papryki (około 1/4 sztuki)
  • kawałek czerwonej marynowanej papryki (około 1/4 sztuki)
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu (lub jogurtu)

Przygotowanie:

Filet z pstrąga wędzonego z grzybami kroimy wzdłuż, a następnie na paski. Wkładamy do miski, dodajemy ugotowany kolorowy ryż i pokrojoną w grubszą kostkę marynowaną paprykę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy łyżkę majonezu (lub naturalnego jogurtu) i delikatnie mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy.

Ryżowa sałatka z wędzonym pstrągiem (2)

Smacznego

Print Friendly

6 comments

Dodaj komentarz


*