Chyba każdy nas chciałby utrzymać formę z lata i odpowiednio przygotować się do jesieni. W formie przecież powinniśmy być cały rok, prawda? 😉 W poniedziałek 17 września odbył się trening z z Kasią Dziurską i Emilianem Gankowskim, dzięki któremu jest to możliwe. Organizatorem wydarzenia był portal Allaboutlife.pl
Kasia Dziurska to mistrzyni świata w fitness i trenerka personalna oraz finalistka ostatniej edycji ,,Tańca z Gwiazdami’’. Jej partner Emilian Gankowski to czynny zawodnik federacji Musclemania w Polsce i za granicą. W tym roku był bezkonkurencyjny, we wszystkich zawodach w których brał udział. Aktualnie przygotowuje się do kolejnych występów i jako jedyny Polak będzie reprezentował nasz kraj w Berlinie i Las Vegas. Trzymam mocno kciuki za jego sukces 🙂
Uwaga! Niebawem startują z kanałem na youtubie.
Kasia z Emilianem pokazali ćwiczenia, które pomogą zadbać o formę na nadchodzącą jesień! Po treningu był czas na indywidualne konsultacje i rozmowy. Gośćmi specjalnymi imprezy byli: Beata Tadla, Ewa Szabatin, Paulina Koziejowska. Tych trzech osobowości myślę, że nie muszę nikomu przedstawiać 😉
Paulina Koziejowska i Beata Tadla
Na imprezie pojawiły się również sprawdzone produkty znanych marek:
Firma SHARP, to producent m.in inteligentnych oczyszczaczy i nawilżaczy powietrza z technologią Plasmacluster. Urządzenia wyróżnia maksymalna wydajność, inteligentna funkcjonalność, innowacyjne rozwiązania, cicha praca oraz fantastyczny design. Inteligentne oczyszczacze i nawilżacze powietrza marki SHARP są dystrybuowane w Polsce przez firmę Vestel.
Marwit, touznany polski producent zdrowych soków, zup i przekąsek,obecny na rynku już od 25 lat. Naturalne soki Marwit produkowane są z najwyższej jakości warzyw, pochodzących wyłącznie z polskich upraw. Świeże soki Marwit nie zawierają konserwantów i sztucznych barwników.
Oway jest pierwszą profesjonalną firmą trychologiczną na świecie i w Polsce, stosującą esencjonalne oleje, hydrolaty, składniki aktywne i czyste ekstrakty roślinne pochodzące z własnych organicznych i biodynamicznych upraw. Produkty Oway działają na włosy i skórę głowy , posiadają specjalne programy leczenia i pielęgnacji.
Marka Bi-es stworzyła linię zapachów NUMBERS COLLECTION przy, której tworzeniu jedną z inspiracji były portrety numerologiczne. Twórcom NUMBER COLLECTION zależało aby każdy zapach miał swój unikalny kod DNA. Aby perfumy były odzwierciedleniem innej liczby… innego zbioru cech charakteru. Dlatego właśnie jedne z nich są energetyczne i mocne jak numerologiczna 1 czy 3. Inne zaś delikatne i otulające jak 9. NUMBERS COLLECTION to unikalna kolekcja aż ośmiu zapachów dla kobiet i mężczyzn. Dla osób, które traktują perfumy jak dopełnienie swojej osobowości.
Ensoel Polska firma specjalizująca się w produkcji urządzeń elektronicznych do elektropunktury (EAV) o nazwie AM Scan. Urządzenia przeznaczone są do testowania metodą Volla i Vega-test. Dodatkowo produkują aparaty emitujące częstotliwości rezonansowe według wynalazków min. Huldy Clark, Raymonda Rife’a, Boba Becka oraz wykonujące biorezonans pasywny, aktywny i ekspresowe skanowanie ciała człowieka.
A teraz kilka słów o pysznych i zdrowym cateringu. Królowały wspaniałe sałatki i sosy. Powstałe dania przygotowano na bazie produktów Krasnystaw, Lazur i paluszków krabowych Surimi od Vici, które są niskokaloryczne i nie zawierają cholesterolu i z powodzeniem mogą zastąpić rybę czy mięso i są gotową przekąską. Specjalnie dla Was dwa pyszne przepisy:
Sałatka z PALUSZKÓW SURIMI od Vici
Składniki:
- 2 szt. awokado
- 1 mały ogórek świeży
- 1 papryczka chilli
- 1 małe mango
- 8 pomidorków koktajlowych
- natka pietruszki do dekoracji
- 4 paluszki SURIMI od Vici
Przygotowanie:
Awokado dzielimy na połówki, odrobinę miąższu wyjmujemy łyżeczką, kroimy na kawałki i mieszamy z pozostałymi, pokrojonymi cienko składnikami.
Całość z powrotem umieszczamy w połówkach owocu, a na wierzch kładziemy PALUSZKI SURIMI od Vici.
Sos:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cytryna
- 2 limonki
- łyżeczka musztardy
- 1 łyżka miodu
- sól i pieprz do smaku
Składniki sosu mieszamy i polewamy wcześniej przyrządzone awokado.
Pasta z sera pleśniowego Lazur i jogurtu Krasnystaw na bagietce
Składniki:
- 2 szt. świeżej bagietki
- ser pleśniowy Lazur
- 4 szt. ogórków konserwowych
- 1 szt. jogurtu Krasnystaw
- 1 szt. awokado
- 4 łyżki prażonych pestek słonecznika
- 1 papryczka chilli
- 2 plasterki łososia wędzonego
- natka pietruszki lub koperek do dekoracji
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ser pleśniowy kroimy w drobną kostkę, dodajemy drobno posiekane ogórki konserwowe, łososia, awokado, posiekaną papryczkę chilli, uprażone pestki słonecznika i zalewamy jogurtem Krasnystaw. Całość rozdrabniamy widelcem i układamy na wcześniej pokrojonej pod skosem bagietce. Ozdabiamy natką pietruszki lub koperkiem.
Pojawiły się też inne wspaniałe i zdrowe propozycje:
Wow! Ale zajawka! Aż mi się zamarzyło powrócić do aktywności! Póki co muszę się rehabilitować, ale zainspirowałaś mnie. Dzięki !
Powrotu do zdrowia życzę 🙂
Hmm. Ta pasta mogłaby mi naprawdę podrasować
🙂