Przepisy na szczęście. Maia Sobczak.

Przepisy na szczęście. Maia Sobczak (1)

„Chcesz być szczęśliwy

Jedz, to co da ci szczęście”

Dziś chciałabym polecić Wam kolejną książkę „Przepisy na szczęście” autorki bestsellera „Qmam kasze”. Tym razem Maia Sobczak chce pokazać nam jak wiele łączy jedzenie ze szczęściem. Przepisy w książce bazują na ryżu, komosie ryżowej, nasionach chia (szałwii hiszpańskiej) oraz mące orkiszowej oraz oczywiście świeżych warzywach, owocach, a nawet kiszonce.  Wspaniała skarbnica zdrowych, a co najważniejsze pysznych posiłków.Przepisy w książce podzielone są na żywioły: ziemia, jako matka wszystkiego, ogień (smażenie), woda (gotowanie) i powietrze (pieczenie oraz surowe produkty). Autorka na wstępie opowiada o każdym składniku oraz wprowadza nas w filozofię związaną z żywiołami i sposobem przygotowania jedzenia. Autorka nie tylko inspiruje wspaniałymi przepisami, ale też w sposób lekki i przyjemny pisze nam o swojej filozofii, kuchni, podróżach. Książka sprawia, że nie tylko poznajemy nowe ciekawe połączenia smaków i składników, ale także poznajemy interesujący świat autorki.

W książce znajdziecie aż 70 pysznych przepisów, np. na tosty z wiśniami  z kwiatami bzu czarnego, nasi goreng w wersji wege- śmege, kalafior z ogniska, prosty makaron ryżowy ze smażonym bobem i syropem imbirowym, pesto z liści rzodkiewki i natki pietruszki, czy przepis na słodką zupę kukurydzianą lub ryżowe ciasto z mango na zimno.

Warto poznać przepisy Mai Sobczak i wnieść odrobinę szczęścia  (i dużo zdrowia) do swojej kuchni.

Przepisy na szczęście. Maia Sobczak (2)Przepisy na szczęście. Maia Sobczak (7) Przepisy na szczęście. Maia Sobczak (6) Przepisy na szczęście. Maia Sobczak (5) Przepisy na szczęście. Maia Sobczak (4) Przepisy na szczęście. Maia Sobczak (3)

„Przepisy na szczęście” Maia Sobczak
Objętość: 240 stron
Rok wydania: 2017
Wydawnictwo: Muza

taniaksiazka

 

Print Friendly

2 comments

Dodaj komentarz


*