Prosta surówka z kapusty pekińskiej

Prosta surówka z kapusty pekińskiej Nie wiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Przeważnie przygotowuje ich kilka. Dziś polecam Wam prostą surówkę z kapusty pekińskiej. Kilka chwil i gotowa. Surówkę najlepiej przygotować wcześniej, aby smaki się ładnie przegryzły. Taka surówka z kapusty pekińskiej najlepiej smakuje w towarzystwie sosów mięsnych. A co zrobić z resztą kapusty? Ja tu polecam Wam gołąbki z kapustą pekińską (klik) lub kotlety z kapustą pekińską i ryżem (klik).

Składniki:

Przygotowanie:

Surówkę warto przygotować wcześniej, aby smaki mogły się przegryźć.

Kapustę szatkujemy. Jabłko obieramy i trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy posiekany por, startą na małych oczkach marchewkę, majonez, jogurt i doprawiamy całość przyprawami. Mieszamy składniki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.

Smacznego

Szukając dobrych przypraw zajrzyjcie do Skworcu. Jakość i niska cena!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz