Dziś przepis na prostą wiosenną sałatkę. Zieleń, czerwień… kolory i smaki, które aż cieszą. Bardzo lubię takie sałatki, bo są naprawdę proste w wykonaniu, a dostarczają wielu niezbędnych witamin i składników odżywczych. Spróbujcie.
Prosta i zdrowa sałatka wiosenna. Do przygotowania sałatki użyłam oliwy z oliwek EVGE Extra Virgin
Prosta i zdrowa sałatka wiosenna
2016-05-17 21:54:34
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Składniki
- 2 duże garście mieszanki sałat
- 1/2 pomidora
- 1 średnia pieczarka
- 1 duży ogórek kwaszony
- około 2 łyżeczek kiełków rzodkiewki
- oliwa z oliwek EVEGE Extra Virgin
- 2 przekręcenia młynka mieszanki przypraw zioła włoskie
Przygotowanie
- Pieczarkę obieramy i kroimy na pół, a następnie na cienkie plasterki. Jeśli nie jecie surowych pieczarek można ją np. delikatnie podsmażyć. Ogórka kroimy w kostkę.
- Pieczarki i ogórka mieszamy z miksem sałat i kiełkami rzodkiewki.
- Na wierzch sałatki układamy pokrojonego w ćwiartki pomidora. Całość skrapiamy delikatnie oliwą z oliwek, na koniec doprawiamy sałatkę przyprawami.
- Smacznego
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/